Utvärdering av Easee laddbox och Tibber...

Posta utan konto!

Gäster kan både posta nya trådar och svar, inget konto behövs!

Registrera Logga in
F

Fredrik

Gäst
Tänkte tipsa om Tibber som elleverantör för alla som kör elbil och laddar hemma. Bytte till Tibber för snart ett år sedan när vi skaffade vår första elhybrid (Passat GTE). Efter mycket jämförande så beslutade vi oss för Easee laddbox då den uppfyllde alla krav för att få statligt bidrag och samtidigt var billigast av alla likvärdiga laddboxar. Totalt betalade vi knappt 17000 kr för laddbox (7000 kr), lastbalanserare (2000 kr), extra laddkabel (2500 kr), vägghållare för kabel (200 kr) och installation varav hälften fick vi sedan tillbaka via ladda hemma stödet (Läs mer om ladda hemma stöd).

Easee boxen är snygg och smälter in bra på huset eftersom man kan välja mellan flera färger. Det var inga som helst problem att installera den men man ska tänka på att den helst ska både ha 4g täckning och bra wifi anslutning där man monterar den. 4g behövdes vid installation för uppdatering av firmware. Bra wifi täckning krävs för att lastbalanseringen ska fungera smärtfritt.

Det som imponerat mest är ändå Tibbers smarta system. Allt sköts via deras app som är snygg och smidig. Man betalar endast för spotpris per timme och tibber tar 39 kr/mån för deras tjänster. De 39 kronorna sparar man in snabbt genom att "smartladda", dvs ladda när elpriset är lägst på dygnet (oftast på natten). Som bonus drar Tibber av 50% på priset när man smartladdar. Man bara ställer in vilken tid man vill att bilen ska vara färdigladdad i appen så sköts detta automatiskt. Laddar i snitt runt 180 kWh per månad och har sparat drygt 1100 kr via smartladdning under 10 månader. Med en ren elbil så blir såklart besparingen större. Man behöver inte Easee boxen för att smartladda, detta kan göras via integration med bilen med (om stöd finns).
Tycker du detta låter vettigt så klicka här så får du 500 kr att handla för i deras shop när du väljer att bli kund.
 
L

Louise

Gäst
Hej
Vi har precis fått installerat ladbox från tibber, nu ska vi kopplar upp till wifi och det går inte.
Har i någon bra förslag på detta?
Där står den ska piba detta har den inte gjort.
Vi får den grön, som försvinner direkt igen och blir gul.
 
L

Linus

Gäst
Trevligt att man kunde använda Fredriks inbjudningsbonus ovan!
Om den skulle vara förbrukad kanske MIN BONUS går att använda? Testa gärna.
 
Topp