Easee laddbox ? med eller utan lastbalansering?

Posta utan konto!

Gäster kan både posta nya trådar och svar, inget konto behövs!

Registrera Logga in
M

Max

Gäst
Hej, Jag blir inte klok på alla valmöjligheter etc när det kommer till laddboxar.

Jag har köpt en Tesla model Y. Jag letar efter en laddbox och har väl fastnat lite för denna: https://www.jarfallaenergi.se/product/laddbox-eease/

Är den bra? vad jag förstått så är lastbalansering till för att förhindra att huvudsäkringen löser ut. Jag har 25 ampere hemma, behövs det ändå?

Mvh Max
 
M

Martin

Gäst
Laddboxen tar som mest 16A per fas, då har du 9A kvar.

Beroende på hur hög belastning du har i övrigt på faserna kan det ju lösa ut. Vi har en fas där 10A löst vid nått tillfälle när både diskmaskin och tvättmaskin valt att värma vatten samtidigt och det varit andra brukare på samtidigt.

Men grejen är att du kan ju ha 3 säkring på 10 A till olika rum i huset, där varje ligger på 4-5A, men blir totalt 12-15 på fansens huvudsäkringar, och kör då laddboxen på med 16A, då skjuter huvudsäkringen.

Jag hade haft en lastbalansera om jag installerat en 3-fas laddbox
 
C

Christian

Gäst
Jag har också 25A huvudsäkring hemma men valde ändå att köpa ett laddboxpaket med lastbalansering då jag ville nyttja GT avdraget. Om jag någon gång hade velat köpa till lastbalansering, hade jag behövt betala fullpris istället för endast 50%. Jag köpte ifrån denna leverantör https://chargefy.nu/produkt/easee-charge-lite-villapaket/ men det finns säkert andra bra deals där ute!
 
Topp