Elbil eller inte?

Posta utan konto!

Gäster kan både posta nya trådar och svar, inget konto behövs!

Registrera Logga in

Blander

Ny medlem
Har laddhybrid, är mycket nöjd. Kör Sthlm-Skåne tor ca 10 ggr/år, annars mest inom Stockholm. Sugen på att köpa elbil men orolig för laddningar särskilt vintertid då två laddningar lär behövas på sträckan (56 mil). Vill ha smidig snabb resa, det är viktigare än att spara några kronor. Är min oro obefogad, kommer laddning att flyta på utan köer och fördröjning?
 
P

Peter

Gäst
Jag kommer aldrig mer köpa en elbil. Leasad en och aldrig mer säger jag. Då byter jag jobb om det inte finns en fossil lösning. Det värsta jag har varit med om. Betala mycket pengar för en bil som kräver att man får "planera" sin resa, står i rusk och regn med barn i bilen och väntar tills laddstolpen är tillgänglig eller ringa bärgaren när utvalt laddstation inte fungerar. Lovad räckvidd 51 mil, verklig räckvidd 24-30 mil, har du någonsin köpt en fossilbil där fabrikanten lovade 0.5 ltr/milen och den verkliga förbrukningen låg på 1 liter/milen? Säljer laddboxen i förväg nu, aldrig mer elbil!
 
D

Daniel

Gäst
Rakt motsatt uppfattning här, kommer aldrig mer att köpa fossilbil. Laddning faller sig naturligt med pauser man ändå behöver göra. Smidighet, komfort, prestanda och driftekonomi är ljusår bättre än fossilbilar. Och varför släpa runt en bensinmoror i en laddhybrid som man till varje pris försöker undvika att anväda men som ändå måste servas? Räckvidden vintertid kan vara ett problem men mellan Stockholm och Skåne är det ju sällan kallare än -5, och då är räckvidden acceptabel. Kan man bara undvika att åka under stora resdagar så är det heller inga köer vid laddarna. Och om det skulle vara ruskväder när man laddar så är det ganska mysigt att kolla Netflix i bilen medan snöstormen yr eller regnet smattrar mot taket. Med bibehållen värme i bilen givetvis.
 
Topp